Våra case

Här hittar du exempel på vad vi gör för våra kunder. Vill du veta mer om något uppdrag tar du kontakt med ansvarig projektledare.

Projektansvarig

Peter Ohlsson
[email]peter[dot]ohlsson[at]stendahls[dot]se
+46 (0)31 600 209

SLU – Koldioxidens vänner

SLU – Koldioxidens vänner

SLU ( Sveriges LantbruksUniversitet) är okänt  för allmänheten. För att förändra detta faktum, valde SLU en okonventionell väg för en kampanj i olika Svenska medier.

Organisationen ”Koldioxidens vänner” skapades. Annonser, där texten lånades från en film som förespråkade fossila bränslen, producerades. En film med skådespelaren Robin Stegmar spelades in och en website skapades.
De förmodade klimat-skeptiska påståendena på siten och i annonserna följdes upp med förklarande budskap på temat: ”Utan riktiga fakta kan man påstå vad som helst”. Efter en vecka hade websiten ”Koldioxidens vänner fått över 110 000 besökare, 2 000 medlemmar och 1200 kommentarer. Klickraten för bannern på Aftonbladet.se och träffar på Google för ”Koldioxidens vänner, gick från 0 till 46 000 på två veckor och under den första kampanjveckan diskuterades kampanjen på 83 bloggar eller forum. Förutom websiten innehöll kampanjen omfattande annonsering i press, utomhusreklam och aktiviteter i sociala media som Youtube, Facebook och utvalda bloggar.

http://koldioxidensvanner.slu.se/

Dela    
Facebook banner

WEBB

Facebook banner

Kampanjsite

WEBB

Kampanjsite

Stortavlor annons

PRINT

Stortavlor annons

FILM

Youtube video 1

FILM

Youtube video 3

PRINT

Youtube video 3

FILM

Youtube video 4