Våra case

Här hittar du exempel på vad vi gör för våra kunder. Vill du veta mer om något uppdrag tar du kontakt med ansvarig projektledare.

Projektansvarig

Anna-Maria Ölander
[email]anna-maria[dot]olander[at]stendahls[dot]se
+46 (0)31 722 47 04

Runelandhs – Webshop som gav 60% ökad intäkt

Runelandhs – Webshop som gav 60% ökad intäkt

Personligt, enkelt, tydligt och inspirerande - med detta som ledord fick vi i uppdrag att skapa en ny e-handel för vår kund Runelandhs. Med målet att bli ”bäst i klassen” och öka försäljningen via e-handeln var ambitionen som vanligt hög både från kund och från oss.

 

Nu såhär i efterhand får vi nog säga att vi lyckats. Med en jämförelse från september 2010 så har antalet totala intäkter ökat med +60% och antalet besökare ökat med +36%. Siffror som talar för sig själv. Men för att göra historien rättvis skall vi börja från början. Allting startade egentligen för nästan exakt ett år.

 

Konceptfasen – kunden i fokus

Vi började helt enkelt med att ta oss en funderare. Vad är det egentligen målgruppen vill ha och vilka är behoven? För att ta reda på detta startade vi med en förstudie och ett koncept då vi tog fram en effektkarta som tydliggjorde mål, målgrupper, drivkrafter, behov och prioriteringar.

 

Över 10 000 produkter på en och samma sida

När vi hade fått klart för oss vad målgruppen söker efter så började vi spåna på informationsstrukturen – hur gör vi bäst för att samla Runelandhs över 10 000 produkter som innefattar allt från gaffelvagnar till kontorsstolar och blomkrukor? Det måste vara enkelt, tydligt men samtidigt inspirerande. Precis så som Runelandhs kunder vill ha det helt enkelt. 

 

Då var det klart då?

Nej, långt ifrån. Efter val av e-handelsplattform kom designfasen då allt skulle kläs och designas så att det följde Runelandhs grafiska riktlinjer. En av de allra viktigaste bitarna. Efterföljt av detta kommer antal timmar av kodning, programmering, SEO, återkommande systemtester och finslipningar i mängder.

 

Resultatet – finns det någon statistik efter lansering?

Klart det gör. Vad vore världen utan statistik? Jämfört med septembermånad föregående år har så antalet besökare ökat med +36%, antal transaktioner ökat med +45% och det totala intäkterna med +60% sedan den nya e-handeln lanserades.

Dela