05/12/2017

Stendahls & Hesa Fredrik

Den 4 december spelade vi Lennons Happy Xmas (War Is Over) på vårt tak som en del av aktionen Vi & Hesa Fredrik, samtidigt som Hesa Fredrik ljöd över staden

Vi & Hesa Fredrik är en aktion mot rädslan i samhället. I aktionen uppmanar man Sveriges musiker, sångare, poeter, artister och andra att gå ut och spela tillsammans med Hesa Fredrik.

Initiativtagare är poeten och skådespelaren Segal Mohamed och musikerna Pål Eneroth och Stefan Sporsén. På sin hemsida beskriver dom aktionen så här:

 Rädslan har lagt sig som en blöt filt över oss. Ständigt larmas det om nya hot och faror - och vi blir mer och mer rädda. Rädslan är farlig. Den är roten till fördomar, avundsjuka och hat. Rädslan hindrar oss från att leva på riktigt.

På hustak över hela landet sitter Hesa Fredrik. En fungerande larmtuta som skapar trygghet. Men fyra gånger om året - måndagar klockan tre - stämmer Hesa Fredrik upp ett besinningslöst vrål som påminner oss om alla faror och hot. Men vi behöver inte vara rädda. Inte i onödan.

Därför klättrar vi upp på taken, ut på balkongerna, öppnar fönstren och spelar tillsammans med Hesa Fredrik. Vi lägger till våra toner, låter larmsignalen ackompanjera våra melodier, våra texter.  Musiker, sångare, poeter- hobby eller proffs. Alla som vill vara med. Tillsammans tar vi befälet över rädslan och påminner alla nere på gatorna om att det faktiskt inte finns så mycket att vara rädda för. Mer än rädslan själv.

Bandet:
Carl Johan Magnusson – keyboard & sång
Caroline Bryngelson – sång
Erik Toresson – bas & sång
Fredrik Adlemo – sång
John Lundebro – gitarr & sång
Matilda Hedberg Dowdle – gitarr & sång

» Vi & Hesa Fredriks hemsida